Økologiske Sverige

Vi kom hjem igår kveld, og jeg må innrømme at jeg var sliten. En sånn biltur tærer, og ikke minst en bytur krever mye energi. Litt annet enn å ligge ved bassengkanten og nyte en paraplydrink, ja. Men bedre enn ingenting selvfølgelig. 

Jeg har lenge kunnet hatt med Sarah på shopping, men den siste tiden har jeg merket at hun er i en alder hvor det begynner å bli totalt umulig. Ja, Sarah elsker shopping hun også. Men på en annen måte enn det jeg elsker. Når hun først er på et kjøpesenter, så skal hun løpe. Hun løper uansett hva, og hun løper langt vekk fra oss. Hun bryr seg ikke om hun kan ende opp alene virker det som. Hehe. Det ender alltid opp med at vi løper etter henne, og det er sånn shoppingen foregår. Sarah synes det er så utrolig spennende, og ler og hyler mens hun løper avgårde. Sånn holder hun på, og vi løper såklart etter. Så vi fant ut at shoppingen i Gøteborg var bare å glemme. Vi fikk da shoppet litt da, men mest mat. 

Sverige har helt klart kommet lenger enn Norge når det gjelder miljø. Mange kjører el-bil, og hybridbiler. Fantastisk! Miljøtaxi finnes også, og de går som regel på gass. Alle hotellene vi har bodd på i Sverige har en miljøprofil. De serverer mye økologisk til frokost, har sortering av søppel på hotellrommet og fokuserer på minst mulig emballasje av såper og lignende. Det liker jeg! 

Når jeg går inn i en svensk matbutikk, så er jeg som regel i himmelen. Spesielt når jeg ankom Coop i Sverige. For en fantastisk butikk. Åh, det var så mye økologisk at jeg gikk amokk. Det var jo også så mye billig, som annen uøkologisk mat. Jeg fikk blant annet tak i økologisk feta og parmesan uten problemer. Her i byen så må det spesialbestilles, og dessuten koster det jo gull og grønne skoger. Så det er jo bare å glemme for oss vanlige dødelige. 

Jeg nøt hvert sekund i Coopbutikken, og fikk hamstret masse bra økologisk mat. Noen rister vel på hodet, og tenker jeg er en F R E A K. Det er jeg ihvertfall ikke, for økologisk er naturlig, så det sier seg selv at det er det beste for kloden, for dyrene og for deg. Vil du lese hvorfor du bør spise økologisk, så les et tidligere innlegg jeg har skrevet ved å trykke HER.

Noe annet jeg også observerte var at mange hadde med seg gjenbruksposer, som de brukte igjen. Her i byen ser jeg bare et lite snev av det. 

Av en eller annen grunn så virker Sverige så mye flinkere til å være miljøvennlige.  Dessuten har det jo vært kjent at Sverige knuser Norge når det gjelder klimagassutslippene. 

Jeg tror at vi nordmenn har mye å lære av svenskene når det gjelder miljø og klima.

 4 kommentarer

Mammaprat

26.04.2010 kl.15:16

Hmm, her i kongsberg er det også litt lite utvalg av økologisk mat. Greit nok det finnes et lite utvalg men man må som regel betale mye mer for varen også.. ICA her er litt bra da..

Ja, jeg byttet. Også får vi se hvordan det går. Holder på og plundre litt med \nytt oppsett osv, Hvordan går det med deg? Skal du bytte tror du ?
Ja virker som Norge henge etter her også ja.....men syns jo det kommer seg..i løpet av få år har det blitt mye mer utvalg syns jeg. Ja prisen er litt forskjellig, men ofte bare noen kroner og det går jo helt greit...en investering :-)

Linn

07.05.2010 kl.13:23

Åh... Denne Coop-butikken, hvor ligger den egentlig? Ingen tvil om at jeg skal dit! :)

Divamamma

07.05.2010 kl.13:38

Linn: I Strømstad, Coop Konsum. Rett ved systembolaget og Lindex.

Skriv en ny kommentar

hits