Tilbragte kvelden igår full av tårer

Igår kveld var det Artistgalla på tv 2. Var det noen som så det? Det var SOS Barnebyer som hadde det. Var det noen som fulgte med? Det var jo så mange flotte solskinnshistorier, og jeg bare gråt og gråt. Hehe. Jeg er faktisk ikke en person som gråter lett. Ikke såå lett ihvertfall. Jeg er utrolig følsom, men klarer som regel alltid å holde på tårene. 

Det var for eksempel Anette Stai, som hadde vært fadder til en gutt fra India. Nå hadde han blitt voksen, og de hadde fått en personlig kontakt. Anette Stai var som en norsk mor for han, og hun kalte han hennes indiske sønn. Den sønnen hadde tidligere lånt penger av Anette Stai og hennes familie, til å kunne finansiere en leilighet. De pengene han hadde til overs brukte han på en Sos-barnebyer "mor". Han brukte altså pengene på å bygge et hus til henne. En indisk eldre kvinne, som hadde tatt vare på han og utallige flere indiske foreldreløse barn. For en fantastisk kvinne. Hun var bare helt nydelig, og lyste godhet igjennom skjermen. Det fikk meg bare til å ta til tårene, fordi det til tross for et flertall av fæle historier i verden, finnes noen små solskinnshistorier og fantastiske personer. 

Det var også mange andre historier som virkelig var rørende. Så jeg satt bare å gråt, Sondre begynte å lure litt. Egentlig jeg også. Hehe. Det var da voldsomt å følsom jeg skulle være liksom. 

Men når det gjelder historier, som har med barn å gjøre, så blir jeg veldig engasjert. Barn er uskyldige små vesener, som ikke kan noe for deres foreldre, hvor de er født inn osv. Ingen kan velge dette. Derfor har vi som voksne medmennesker et stort ansvar ovenfor barna. Jeg føler også at vi har et ansvar for barn som ikke er våre egne. Ser vi for eksempel en fæl hendelse et barn opplever, så bør vi virkelig hjelpe til. Derfor har vi et ansvar for andre barn også.

Hvis man tenker realistisk, så er det faktisk et mindretall av barn i HELE verden som har det like bra som Sarah, og kanskje ditt eller dine barn. Barna våre er heldige som har oss, og at de er født inn i denne delen av verden. 

Det er så mye forferdelig som skjer ute i den store verden, mye mye mye mer enn vi engang klarer å tenke oss.

Jeg liker veldig godt SOS barnebyer, 85% av bidraget ditt hjelper andre. Resten er administrasjon osv. Det flotte med denne organisasjonen er at de tilbyr langsiktig hjelp. Det er det som virkelig er viktig.

Kan ikke du også tenke deg å bli fadder? Trykk her for å komme til Sos-barnebyer sin side. 


 
 

 

2 kommentarer

hennieide

11.04.2010 kl.13:04

er plan fadder eg.. :)

har kje råd til begge...

Divamamma

11.04.2010 kl.13:07

hennieide: Bra du bidrar på en eller annen måte:)

Skriv en ny kommentar

hits