Barn med utfordringer

Nå har jeg begynt å lese fagstoff igjen, siden jeg mest sannsynlig har fått jobb. Hihi. Føler jeg har glemt alt jeg har lært på skolen, så må oppdatere hjernen igjen. Begynte å lese igår kveld, og jammen så er det spennende med en repetisjon. Jeg elsker å lese om barn, hvordan en bør samtale med barn med forskjellige utfordringer på en best mulig måte osv. Jeg tenker også at det er verktøy jeg bruke opp igjennom oppdragelsen også. Selvsagt kan man ikke oppdra utfra en eller flere bøker, og det gjør jeg absolutt ikke. Men, jeg tror det er viktig å vite litt om hvordan en bør gå frem når de blir tenåringer osv. Det er egentlig den tiden jeg gruer meg mest til. 

Den jobben som jeg er innstilt som førstevalg på er en jobb hvor man skal jobbe med barn med ulike utfordringer. Jeg har den rollen at jeg skal hjelpe dem, som blant annet å finne løsninger. Interessant, ikke sant? 

Det er egentlig drømmen min, kunne jobbe med barn, hjelpe dem så godt man kan, og dessuten vite at en selv er til nytte for noen andre. Det er jo derfor jeg i det hele tatt tok den utdannelsen jeg tok. 

Det var en liten periode jeg angret litt, siden det virket som om det var vanskelig å få jobb. Det gjør jeg ikke nå lenger. Jeg er glad jeg valgte det jeg valgte, siden barn er så sårbare som de er. De trenger den hjelpen de kan få, og andre voksne til å være stemmen deres. 

Vi som voksne har et ansvar for at de små uskyldige og sårbare barna har det bra. Uansett om det er våre barn, andres barn eller naboens barn. 

 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits