De flotteste og beste tøybleiene

Jeg har testet ut et merke av tøybleier, og er ganske imponert. Vi har vekslet litt med engangsbleier og tøybleier. Vi prøvde tidligere Bumgenius uten hell. Jeg vet det er mange som bruker disse bleiene, men hos oss funket det ikke. Vi la hele tøybleieprosjektet på hyllen. Nå har jeg fått testet ut nye tøybleier, og denne gangen er det Bitti D'lish bleier.
Jeg har hele tiden hatt lyst til å få det her til å fungere, og har syntes det var vært litt synd å bruke så mye av disse engangsbleiene. Siden jeg nå er mer bevisst på miljø osv, så er jo tøybleier veldig positivt. Dessuten så er det mye bedre og skånsomt for huden å bruke tøybleier for et barn enn engangsbleier.

Tøybleier er ikke som det engang var. Disse nymotens tøybleier er mye enklere å håndtere, bedre å ha på seg for barnet, og ikke minst lette å rengjøre. De tørker fort, og har som regel et utrolig mykt innlegg. Dessuten blir det økonomisk i lengden, hvis man bare bruker tøybleier.


Ved bruk av tøybleier kan du klare deg gjennom hele bleieperioden med under 1000 kr, alt etter hvilken løsning du velger. Den billigste løsningen er brettebleier med bleietrekk. Kan du strikke og sy litt selv, kan det bli enda billigere. Det er også fullt mulig å kjøpe brukte tøybleier til en rimelig penge. Lommebleier og alt-i-ett bleier er den dyreste løsningen og koster mellom kr 3.000 - 6.000 i innkjøp, alt etter hvilken type du velger (Lånt fra www.bleieboden.no).

I følge en test av engangsbleier som ble gjennomført av SIFO på oppdrag av magasinet Foreldre & Barn (sept.-07), koster det mellom kr 4.500 -13.500 å kjøpe inn bleier til et bleiebarn (da er det regnet med 6000 bleier over en periode på 3 år). Prisene avhenger av hva slags merke du bruker, hva slags kjeder du handler i og hvor du bor i landet. Gjennomsnittskostnaden for de fleste av oss ligger rundt kr 8.000 (siden et stort flertall bruker et av de ledende merkene på markedet) (Lånt fra www.bleieboden.no).

Mange sier også at det går mye i strøm og vask når man bruker tøybleier. Forbrukerrådet regnet at det ca. vil bli 500 kroner i året for kostnadene for vask av tøybleier.

Disse tøybleiene vi har testet ut er utrolig flotte. De er så myke!! De er nette til å være tøybleier, og Sarah demonstrerer ikke engang når jeg skal ta de på. Sarah har begynt å sparke og vifte med beina, når jeg pleier å nærme meg bleien, men når jeg tar på henne tøybleien så lager hun ikke en mine engang. Dessuten syntes jeg at stompen hennes var mye finere, glattere og uten noen rødheter. Så jeg tror at det er mye bedre og mer skånsomt å bruke en tøybleie enn engangsbleie.
Vi kommer fortsatt til å kombinere, men jeg har nå gått til innkjøp av flere Bitti D'lish bleier, kun fordi de var supre å bruke til vårt behov.


De finnes i utallige mange farger, mange flere enn de på bildene her.

Tøybleiene får du kjøpt på denne nettbutikken.

5 kommentarer

Mia

21.01.2010 kl.13:51

de var søte da :p

Anne - mamma og mer

21.01.2010 kl.14:03

Det er disse vi også er aller mest fornøyd med :)

Isabel --

21.01.2010 kl.14:10

Har aldri så mye som vurdert tøybleier, men som den økonomikjerringa jeg er, så vurderer jeg det nå etter å ha lest innlegget ditt. ^^

Jeanette

21.01.2010 kl.15:00

Jeg vurderer å prøve lommebleiene:-) Da de blant annet tørker fortere enn alt i ett bleiene.

stine k

22.01.2010 kl.09:58

jeg har aldri satt meg velig inn i tøybleieprosjektet, men trenger man noe mer ei disse bleiene? Noen form for innlegg altså? De var iallefall veldig fine!! Nr synes du det er greit å bruke tøybleier? Når du vet du skal være hjemme og ikke skifte ute eller? Mange spørsmål fra meg da, men jeg er bare så nysgjerrig :)

Skriv en ny kommentar

hits