Mammablogger - synes du det er unødvendig eksponering av barna?

Hva tenker du om det?

Leste nettopp i foreldre og barn bladet, om en artikkel som tok for seg nettopp det temaet.
Synes du det er unødvendig eksponering av barna i blogger? Altså at foreldrene legger ut bilder av barna, noe de selv ikke kan velge om de vil bli med på eller ikke.

For min del, så blogger jeg ALDRI noe som er "negativt" i det å være en mor. Jeg skriver heller aldri : "Åh, idag er jeg lei, Sarah har gråtet i hele natt." "Idag har Sarah vært umulig osv. Jeg legger aldri ut bilder av hun naken, og jeg synes heller ikke bildene er farlige å legge ut. Greit, jeg hadde et innlegg om hvordan det var å ha et barn med kolikk, men det er noe av virkeligheten også. Et barn kan heller ikke leve i sin egne uvirkelige boble.


Jeg prøver å tenke noe langsiktig, for en dag lærer nok Sarah å lese. Da kan hun muligens komme over denne gamle bloggen til mamman sin, og lese.

Jeg synes ikke det er farlig å legge ut bilder av sine barn, så lenge man har noen grenser på det. Jeg synes noe av det kan være overdrevet og hysterisk, som at de kan få varige psykiske problemer hvis man har bilder av dem som små på nett. Det får da være måte på, da burde jeg ha ILLE psykiske problemer, fordi mine foreldre er ikke perfekte. Og det er heller ikke jeg, og ingen andre. Noe får de barna tåle.

Jeg var i avisen som liten, uten at jeg valgte det selv. Bør jeg da ha psykiske problemer? Det finnes da verre ting, men det viktigste er at vi som bloggere er bevisste rundt hva vi blogger og ikke.

Jeg har noen grunner for hvorfor jeg ønsker å vise litt av Sarah i bloggen:

- Jeg ønsker å nå ut til andre mødre/ få kontakt med dem. Utveksle erfaringer,råd og videre.
- Jeg er stolt av datteren min. Det er vel lov å kunne vise henne frem, hvis jeg er stolt?
- Jeg har en del venninner og familie som også følger med på bloggen. Det er hovedgrunnen til at jeg blogger.


Så, hva mener du egentlig om den saken her? Jeg vil veldig gjerne høre din mening.

sarahbhage2

Lille gulljenta, i åpen barnehage idag.17 kommentarer

Mvj

28.10.2009 kl.16:42

Jeg er helt enig med deg! Jeg har også grenser for hva jeg blogger om, selv om jeg nok kunne strammet strikken i forhold til "syt og klag" om grining og nattevåk - men det hører jo med, det er ikke noe jeg kommer til å legge sjul på ovenfor ungene senere. Jeg tenker som deg, både jeg og ungene skal kunne stå for det som er skrevet her, det forsvinner ikke.

matpakkemamma

28.10.2009 kl.16:51

Jeg ser ikke noe prinsipielt galt i å blogge om eller vise bilder av barna sine, så lenge det er ok bilder i den forstand at barna ikke vises fram i avkledde (bokstavelig eller billedlig) situasjoner. Selv ønsker jeg ikke å legge ut bilder av barna mine på åpent nett, men jeg ser som sagt ikke noe galt i det.

mammantiljessica

28.10.2009 kl.16:57

Jeg er helt enig med deg.Satt selv å leste om dette idag.

Jeg legger heller ikke ut nakenbilder,og er også stolt av dattern min.Så innen rimelighetens grenser ser jeg ikke noe negativt om blogging.

Om noen år kan vi glede oss over blogginga vår.Skulle ønske det var

var tilgang på data da jeg vokste opp:)

Rika8906

28.10.2009 kl.17:00

Jeg er helt enig med deg.!

Charm

28.10.2009 kl.17:12

Sv: Takk, liker det utrolig godt selv også:)

Det er kjøpt på Vero Moda, men det er en stund siden, mulig det finnes enda:)

Vimsa&Smula

28.10.2009 kl.17:58

jeg er helt enig, og sier heller aldri noe negativt med verken mammarollen eller jenta mi. Spør såklart om råd noen ganger på områder vi sliter litt, men ikke noe negativt. Jeg vil at snuppa en gang skal lese denne bloggen og se hva vi drev med om dagene når hun var bebbis...legger også aldri ut nakenbilder + at man ikke kan laste ned mine bilder...print screen går jo alltids men da blir det dårlig uansett...

Bettoo

28.10.2009 kl.18:12

Leste den artikkelen idag jeg også ! Å jeg må si meg ganske så enig med deg :-)

Cecilie Håberget

28.10.2009 kl.18:16

Helt enig med deg!!

Malin Persson

28.10.2009 kl.19:34

Jeg er forsovit enig med deg.

Det eneste er at jeg begynner å bli lei av de som "reklamerer" for bloggen ved å skrive at de er mamma. Faktisk, blir jeg litt beskymra når minst 6 folk på topplisten (sist jeg skjekka hvertfall) er mamma og 16 år. :p

Divamamma

28.10.2009 kl.19:37

Malin Persson: Jeg synes absolutt det er greit å "reklamere" at man er mamma. Altså, jeg ønsker at flest mulig andre mammaer leser bloggen min, slik at vi kan utveksle erfaringer osv. Derfor så er det allright for meg at folk vet at det her er en mammablogg blant annet. Ja, å være mamma og 16 år er ikke akkurat det ideelle mener nå jeg. Det er altfor ungt, men noen er det, og da er det tydeligvis interessant for mange å lese om det. Ikke vet jeg.. :)

Nyde

28.10.2009 kl.20:13

Så lenge en tenker over hva en skriver, så er det jo greit :))

Marita Evensen

28.10.2009 kl.21:31

Jeg nevner kun at jeg er mamma til ei jente på 3 år, ikke noe mer enn det. Tror faktisk ikke at unge mødre (også de "eldre"mødrene") som blogger om ungene sine vet hva konsekvensene kan være/bli. Så jeg synes ikke noe om å legge ut bilder av unger og informasjon på internett i det hele tatt.

Min megning.

Ha en flott kveld :)

mariellgolten

28.10.2009 kl.21:34

så utrolig søt bebi :-D

Lene

28.10.2009 kl.21:40

Syns det er helt greit, om man har, som du sier. GRENSER. Og det virker som om du har det, og jeg syns det bare er hyggelig å lese mammablogger, og bilder av barna er bare søtt :)

Tonje Haugen

28.10.2009 kl.21:42

Hei, kjempe fin blogg! Er du kreativ? Jeg har header konk. på min blogg. Ta en titt så kanskje du vil delta? :)

Www.TonjeHaugen.blogg.no ;-)

Divamamma

28.10.2009 kl.21:50

Tonje Haugen: Sorry, jeg er ikke kreativ. Jeg bare prøver å være..

Beckymams

29.10.2009 kl.20:32

Æg blogge hovedsakli fordi vi bor så langt oinna familian vår, så d e hovedsakli for at slekt å venner kan få ta del i live vårres å utviklinga t Eline.

I tillegg så har æg blogga litt om sykdommen min, men d e fordi folk har lest litt å lurt på ka som feile mæg.

Mitt mål e absolutt ikke å kom på topplisten ihvertfall. Å legg aldri ut nakenbilda. Å ingen får ta bilda av Eline naken heller, der e vi streng. Å forvente at folk spør om d e greit å legg ut bilda av ho på blogg, facebook ol. Æg spør alltid før æg blogge bilda av annamanns unga.

Skriv en ny kommentar

hits